Je bekijkt nu Appel galette

Appel galette

[Scroll down for English]
Ingrediënten:
Voor 8 punten in een vorm van 24 cm.

A. VOOR DEEG
200g Zeeuwse bloem
1/2 theelepel zout
100g ongezouten boter (koud en in blokjes gesneden)
50g suiker
1 ei
B. VOOR DE VULLING
3-4 Zure Appel (geschild)
3 el bruine suiker
1/2 el Kaneel
1 el maïszetmeel
C. VOOR DE TOPPING 10g ongezouten boter (gesmolten)
3 el bruine suiker

Bereiding
A. VOOR DEEG
Meng de bloem, suiker, zout, boter en meng in de kom van een keukenmachine totdat je een zanderige textuur krijgt.
Voeg het ei toe en meng opnieuw tot je een glad deeg hebt. Doe het in je vorm en laat rusten in de koelkast.

B. VOOR DE VULLING
Snijd halve appels in plakjes van 3 mm dik, en hou ze in de oorspronkelijke appelvorm.
Meng de bruine suiker, kaneel en maïszetmeel door de vulling en strooi de mix over het deeg. Leg de halve appels in de vorm. Vul de hele vorm met appels, zonder ruimte tussen de appels (ze slinken bij het bakken).

B. VOOR DE TOPPING
Kwast de appels met de gesmolten boter en strooi de bruine suiker erover.
Bak de appeltaart in een voorverwarmde oven op 180C gedurende 40 minuten of totdat de randen goudkleurig zijn. Laat de taart minstens 15 minuten afkoelen. TIP: serveer warm met vanille-ijs.

Eet smakelijk!


Ingredients:

A. FOR DOUGH
200g  Zeeuwse flour
½ tsp salt
100g unsalted butter (cold and cut in cubes)
50g sugar
1 egg

B. FOR THE FILLING
3-4 Sour Apple (peeled)
3 tbsp Brown Sugar
½ tbsp Cinnamon
1 tbsp Corn Starch

B. FOR THE TOPPING
10g unsalted butter (melted)
3 tbsp Brown Sugar

1. Tip the flour, sugar, salt, butter, and mix into the bowl of a food processor until you get a sandy texture.

2. Add the egg and mix again until you get a smooth dough. Put it inside of your mold and rest in the fridge.

B. FOR THE FILLING

1. Cut the apple in 3 mm thick slices, keep the half apple shape and reserve.

2. Mix the brown sugar, cinnamon and corn starch from the filling and sprinkle the mix over the stretched dough.

3. Place the apple in your mold based on dry ingredients, complete the entire pie with the apples, without leaving any gaps because they shrink in the oven

B. FOR THE TOPPING

1. Paint the apples with the melted butter and sprinkle the brown sugar on top.

2. Take the apple pie to a preheated oven at 180C for 40min or until the edges are golden and the juices are bubbling.

3. Let it reast for at least 15 minutes.

TIP: serve warm with vanilla ice cream.