Je bekijkt nu Uien quiche – Onion quiche

Uien quiche – Onion quiche

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Hartig

[Scroll down for English]
Ingrediënten:
Voor 8 taartjes in vormpjes van 8-10 cm doorsnede.

A. Voor het deeg
200g Zeeuwse bloem
1 tl zout
100g ongezouten boter in blokjes
1 ei

B. Voor de uien
40g boter
400g rode ui in plakjes
2 tl suiker
snufje zout

C. Voor de vulling
2 eieren
250 ml slagroom
100 g extra belegen boerenkaas
snufje nootmuskaat

Bereiding:
Meng de bloem, zout en boter tot een kruimelig deeg. Voeg dan het ei toe en maak er een glad deeg van. Wikkel het deeg in folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
Warm de oven voor op 180 graden. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Rol ze uit en bekleed de vormpjes ermee. Het deeg wordt eerst blind gebakken, dus nog zonder vulling. Dat doe je zo: Bedek het deeg met bakpapier en doe er bakbonen of rijst op. Bak het deeg zo 15 minuten op 180 graden.

Haal de bakbonen en het papier eruit, en laat het deeg nog in het vormpje.

Bak ondertussen de uien met het zout op laag vuur in een beetje olie of boter. Als de uien wat doorschijnend worden, voeg dan de suiker en een klein beetje water toe. Laat rustig stoven tot het vocht verdampt is.

Verdeel de uien over de vormpjes. Meng de ingrediënten voor de vulling en giet die in de vormpjes. Bak de taartjes 30 minuten op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rek en haal ze daarna pas uit de vormpjes.

Eet smakelijk!


Ingredients:

A. FOR THE DOUGH
200g Zeeuwse flour
1 tsp salt
100g unsalted butter (cold an cut in cubes)
1 egg

B. FOR THE ONIONS
40g butter
400g red onions, peeled, sliced
2 tsp sugar
Pinch salt

C. QUICHE FILLING
2 egg
250 ml Whipped cream
100 grs Extra belegen farmerscheese
Pinch nutmeg

Preparation

A. FOR THE DOUGH

1. Tip the flour, salt, butter, and mix into the bowl of a food processor until you get a sandy texture.
2. Add the egg and mix again until you get a smooth dough. Rest for 30min wrapped in cling film in the fridge.
3. Divide the mixture into 8, and roll each one out to 3mm thick and put it inside of your mold.
4. Make a layer on baking paper or aluminium foil and put it inside the dough. Top with baking beans (ceramic or actual beans) and bake at 180C for about 15min or until the edges are golden.
5. Let cool down to room temperature before pouring the filling inside

B. FOR THE ONIONS

1. Put the onions in a pan on low heat with butter and a pinch of salt. Let it cook slowly. When the onion are transparent; that means it is cooked and you can start to caramelize.
2. Add the teaspoon of sugar and a bit of water to evenly coat the onions and then let it evaporate completely.

C. QUICHE FILLING

1. Mix all the ingredients together
2. Put the onions in each mold and add the mixture on top
3. Place the tarts on baking sheet and cook for 30 mins at 180C, or until the filling is set and a light golden colour. Remove from the oven and slide the tins onto a wire rack. Leave the quiches to cool in the tins for a few minutes, and then remove them from the tins.

Enjoy!